ÜNLÜLERİMİZİN MEZUN OLDUĞU OKULLAR !!!

KİBARİYE: Okuma yazmayı sonradan öğrenen Kibariye, bunu şöhretin zirvesindeyken bile kimseden saklamadı. Cahil insanların çok ezildiğini söyleyen şarkıcı, şimdi ise en azından çocuğunun ilaçlarını okuyabildiği için mutlu.

EBRU GÜNDEŞ: Ebru Gündeş de bu kervana dahil olanlardan… Şimdilerde eşi ve kızı Lara ile mutlu bir hayat süren Gündeş, zamanında ailesine katkıda bulunabilmek için ilkokuldan sonra okumadı ve sesiyle hayatını kazandı.

DİLBER AY: O hayata 1-0 yenik başlayanlardan... Okuldan alınarak 13 yaşında yaşlı bir adamla evlendirildi. Radyoda yayınlanan ses yarışmasında şarkı söyledi diye parmaklarına kaşık konup kırıldı. Ancak o pes etmedi ve kariyerinde zirveye ulaşarak 60 albüm yaptı. 5 yıl önce çıkardığı “Tavukları Pişirmişem” şarkısı hâlâ dillerde.

VE DİĞERLERİ: Çakmak çakmak gözleriyle herkesin kalbine taht kuran Sibel Can; kendine özgü yorumuyla piyasada yer edinen Yıldız Tilbe; 80'li yılların muhteşem ikilisi Hülya Avşar ve İbrahim Tatlıses de ekonomik durumdan dolayı okuyamayanlardan. Ancak hepsi şu an müzik dünyasının vazgeçilmez isimleri...

Hepsi okumuş çocuklar!..

-Beyazıt Öztürk: Anadolu Üniversitesi Seramik Bölümü

-Nil Karaibrahimgil: Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü

-Sertab Erener: İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı

-Beren Saat: Başkent Üniversitesi İşletme Fakültesi

-Okan Bayülgen: Mimar Sinan Devlet Konservatuarı

-Tamer Karadağlı: Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü

-Cem Yılmaz: Boğaziçi Üniversitesi Turizm ve Otel Yönetimi Bölümü

-Sezen Aksu: Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi

-Funda Arar: İTÜ Devlet Konservatuarı

-Özgü Namal: İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı

-Cüneyt Arkın: İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi

-Candan Erçetin: İstanbul Üniversitesi Arkeoloji Bölümü

ÇAĞATAY ULUSOY
Best of 'Çağatay'

Meslek lisesinden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Peyzaj Bölümünü kazandı. 2010'da Best Model of Turkey yarışmasında birinci seçildi. O günden itibaren hayatı değişti. Şimdilerde bir yandan okuluna devam ediyor diğer yandan Medcezir
dizisiyle ekranlara geliyor.

SERDAR ORTAÇ
Tornacı popçu
“Karabiberim” şarkısıyla 94'te adından bir hayli söz ettirmişti Serdar Ortaç. Lisede torna ve tesviye bölümünden mezun oldu. Bilkent Üniversitesi Amerikan Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü yarım bıraktı. Geçen yıllara rağmen hâlâ popülerliğini koruyor.

MURAT DALKILIÇ
Parkelerden sahnelere
Aslında basketbolcu olma hayalleri vardı. 17 yaşına kadar profesyonel olarak parkelerde ter döktü. Müzik ağır basınca ani bir kararla sahnelere transfer oldu. Bununla da yetinmedi, oyunculuğa atıldı. Beykent Üniversitesi'nde oyunculuk okudu.

TUBA BÜYÜKÜSTÜN
Tasarımcı olacaktı
Mimar Sinan Üniversitesi Sahne Dekorları ve Kostüm Tasarımı bölümünü kazanarak iyi bir tasarımcı olmak için yola çıkmıştı. Ancak eğitim aldığı sırada reklam filmlerinde oynamaya başladı. Tomris Giritlioğlu'nun keşfiyle ünlendi. Şöhreti bütün Orta Doğu'ya yayıldı.

ŞEBNEM FERAH
Yarıda bıraktı
Her köşesinde enstrüman bulunan bir evde büyüyen Şebnem Ferah'ın müzik dışında bir şeyle uğraşması beklenemezdi. Müzikle ilgilenebilmek için İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü yarıda bıraktı.

FAHRİYE EVCEN
2 bölüm birden...
Almanya'da Heinrich-Heine Üniversitesi Sosyoloji okudu.?Yetmedi Türkiye'de Boğaziçi Üniversitesi Tarih bölümünü bitirdi. Oyunculuğunun yanında eğitim azmiyle de örnek isimlerden...

MURAT BOZ
Hâlen öğrenci
İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı öğrencisi. “ O Ses Türkiye” yarışmasında jüri üyeliği yaparak bir nevi hocalık unvanı aldı ama akademik camiada hâlâ talebe....

ŞAHAN GÖKBAKAR
Bilkentli Recep
Recep?İvedik serisindeki rolüyle pek göstermese de Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunu. Oyunculuğunun yanı sıra bazen müzisyenliğini de konuşturuyor. Yeri geldiğinde sık sık okuduğu üniversiteyi hatırlatıyor.