OBAMA ''İRAN TÜRKİYE İÇİN TEHLİKELİ''

ANTALYA Haber Girişi : 11 Şubat 2013 09:15
OBAMA ''İRAN TÜRKİYE İÇİN TEHLİKELİ''
Obama, Tahran yönetimine yönelik ambargoların Türkiye'ye maliyeti olduğunu ancak nükleer silahı olan İran'ın bedelinin çok daha agır olacağını söyledi
'İLİŞKİLERİMİZİ KOPARMAK İSTİYORLAR'
Obama, Ankara'daki ABD Büyükelçiliği’ne yönelik saldırı içinse, "Bu korkunç saldırının sorumluluğunu üstlenen örgüt, Türkiye ve ABD arasındaki iyi ilişkileri koparmaya çalışıyor" dedi.

ABD Başkanı, saldırıda hayatını kaybeden güvenlik görevlisi Mustafa Akarsu için ise duygularını "Kalbimiz Türkleri ve Amerikalıları korumak için hayatını kaybeden Mustafa Akarsu'nun ailesiyle" sözleriyle ifade etti.

'SURİYE HALKININ ACILARINI GÖRMEZDEN GELMİYORUZ'
Obama Suriye'deki duruma ilişkin açıklamalar da yaptı.

Başkan Obama, "Önümüzdeki günlerin Suriye halkı ve bölge için zor olmaya devam edeceğinin farkındayız. Suriye halkının yaşadığı acıları kesinlikle görmezden gelmiyoruz" diye konuştu.

'ESAD REJİMİ ER YA DA GEÇ BİTECEK'
Esad rejiminin er ya da geç sonunun geleceğini belirten Barack Obama, "Başbakan Erdoğan ve Türk hükümetine, Suriye'de şiddeti bitirme yönündeki çabalara liderlik ettikleri için takdirlerimi sunmak istiyorum" dedi.

Barack Obama İran konusundaysa, "Tahran yönetimine yönelik ambargoların Türkiye'ye maliyeti olduğunun farkındayım ancak nükleer silahı olan bir İran'ın bedeli çok daha ağır olur" diye konuştu.