OBAMA 'İRAN NÜKLEER SİLAHLARA SAHİP OLMAMALI'

ANTALYA Haber Girişi : 15 Kasım 2013 03:21
OBAMA 'İRAN NÜKLEER SİLAHLARA SAHİP OLMAMALI'
ABD Başkanı Barack Obama, İran’ın nükleer silahlara sahip olmasının istenmediğini ve bunun gerçekleşmesi durumunda bütün bölgede istikrarsızlığın baş göstereceğini söyledi.
ABD Başkanı Obama, Beyaz Saray’da düzenlenen basın brifinginde gazetecilerin sorularını cevapladı. Obama, bir gazetecinin İran’ın nükleer silahlarına ilişkin sorusu üzerine, ABD’nin bu konudaki duruşunun değişmediğine işaret etti. Tahran yönetiminin nükleer silahlar elde etmesinin istenmediğini, bunun, ABD ve müttefiklerine tehlike arz etmesinin yanı sıra bütün bölgede de istikrarsızlığa neden olacağını ve bir nükleer silah elde etme yarışını tetikleyeceğini belirten Obama, “Bu yüzden politikamız İran’ın nükleer silahlar elde edemeyeceği yönünde ve bu hedefe ulaştığımızdan emin olabilmek açısından bütün seçenekleri masada bırakıyorum” şeklinde konuştu.
Yine de, eğer sorunun çözümüne diplomasi yoluyla gidilecekse İran’a, yeterince etkili mevcut yaptırımların dışında daha fazla yaptırım uygulanmasına gerek olmadığına dikkat çeken ABD Başkanı, “Sorunun çözümü için ciddi bir şekilde masaya oturamayacakları ve bu konuda verdikleri sözleri tutamayacakları anlaşılırsa yaptırımları tekrar arttırabiliriz” açıklamasında bulundu.