BAŞKAN ERDOĞAN : BİTİRECEĞİZ !

SPOR Haber Girişi : 15 Ekim 2019 11:25
BAŞKAN ERDOĞAN : BİTİRECEĞİZ !
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Türk İş Konseyi Bakü Buluşması Toplantısı’nda, "Harekatımızı tehditlere aldırmadan sonuna kadar götürmeye kararlıyız. Açık söylüyorum, başladığımız işi muhakkak bitireceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7. Türk Konseyi Zirvesi için geldiği Bakü'deki temaslarının ilk gününde Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'le görüştükten sonra DEİK tarafından düzenlenen Dünya Türk İş Konseyi Bakü Buluşması Toplantısı'na katıldı. Erdoğan toplantıda yaptığı konuşmada, “Biz iki ayrı devlet olsak da aynı milletin evlatlarıyız. Her fırsatta biz iki devlet tek milletiz dedik, diyoruz. Şimdi tabii yapılacak Türk Konseyi'nde bunu biraz daha geliştiriyoruz. Diyoruz ki '6 devlet tek milletiz.' Azerbaycan'a olduğu gibi Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan'ı da kendimizden ayrı görmedik, görmüyoruz. Hepimiz aynı dili konuşan, aynı dine inanan, tarihi bir, kültürü, medeniyeti bir 300 milyonluk çok büyük bir aileyiz” dedi.
Erdoğan sözlerine, “Coğrafyamızın farklı köşelerinden toplantımıza teşrif eden siz misafirlerimize, girişimcilerimize, sivil toplum kuruluşlarımızın saygıdeğer yöneticilerine ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Sınırların mesafelerin anlamını yitirdiği dünyamızın devasa köye dönüştürdüğü bir dönemi yaşıyoruz. Aynı coğrafyayı paylaşan, aynı kültür havzasından beslenen milletlerin müşterek platformlar ve projeler zemininde daha fazla bir araya geldiğini görüyoruz. Yarın yedinci zirvesini yapacağımız Türk Konseyi, Türk dünyası olarak son dönemde bu yönde hayata geçirdiğimiz en kritik işbirliği mekanizmasıdır. Merhum İsmail Gaspıralı'nın ‘dilde, fikirde, işte birlik' dediği bütünleşme ideali tam bir asır sonra Türk Keneşi'nde adeta gerçeğe dönüşmüştür. Özbekistan'ın tam üyeliği ile konsey daha da güçlenmiştir” diye konuştu.

enginesenkurt 

www.antalyahaber.com.tr 

engin esenkurt