ANTALYA'DA ÇOCUKLARA HIRSIZLIK YAPTIRAN ÇETE

ANTALYA HABER Haber Girişi : 29 Mart 2014 11:55
ANTALYA'DA ÇOCUKLARA HIRSIZLIK YAPTIRAN ÇETE
Antalya’da, Diyarbakır'dan getirdikleri küçük yaştaki çocuklara çaldıklarından yüzde vererek hırsızlık yaptırdığı ileri sürülen 7 kişi yakalandı.
Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, kapı göbeklerinin kırılması suretiyle gerçekleşen hırsızlık olaylarının artması üzerine, geniş çaplı soruşturma başlattı. Güvenlik kamerası görüntülerinden eşkal tespiti yapan ekipler, Gülveren Mahallesi'ndeki bir hırsızlık olayına karışan kişilerin kim olduğunu belirledi. B.U. (18) ve A.B. isimli şahısların Gülveren Mahallesi'nde bir evin ikinci katının yangın merdiveninden indiklerini gören polis, kimlik sorgulaması yapmak istedi. Polise direnen şahıslardan B.U. yakalanırken, A.B. çektiği bıçakla bir polisi kolundan yaraladı. Arbede esnasında kolunda çatlak oluşan zanlılar olay yerinden kaçtı.
Polis, üç saatlik bir çalışmanın ardından zanlıların Kültür Mahallesi'ndeki evlerine baskın yaptı. Operasyonda B.U.(18), A.B.(19), B.A.(20), Ö.P.(18), H.A.(36), B.B.(18) ve Y.A.(18) gözaltına alındı. Zanlılar adliyeye sevk edildi.
Baskında zanlıların evlerden çaldıkları ziynet eşyası ve nakit para ele geçirildi. Çete lideri M.B. ve C.P.’nin arandığı belirtildi.
Çete lideri olduğu ileri sürülen M.B.'nin, Diyarbakır’dan yaşı küçük çocukları Antalya’da iş bulma vaadiyle kandırdığı ve daha sonra zorla hırsızlık yaptırdığı iddia edildi. İddiaya göre, M.B.’nin bu çocukların barınması için birer ev satın aldığı, hırsızlığa zorladığı, çocukların kârdan pay aldığı ileri sürüldü.