TÜRK AŞÇI DUBAİDE'Kİ YARIŞMADA DÜNYA DÖRDÜNCÜSÜ OLDU

MAGAZİN Haber Girişi : 13 Mart 2017 08:53
TÜRK AŞÇI DUBAİDE'Kİ YARIŞMADA DÜNYA DÖRDÜNCÜSÜ OLDU
Antalyalı gastronomi öğrencisi 20 yaşındaki Alper Güler, Dubai’de katıldığı Emirates Gulinary Guild Dünya Yemek Şampiyonası’ndan 4’üncülükle döndü.
Antalyalı gastronomi öğrencisi 20 yaşındaki Alper Güler, Dubai’de katıldığı Emirates Gulinary Guild Dünya Yemek Şampiyonası’ndan 4’üncülükle döndü.
Dubai’de Word Trade Center’da yapılan Dünya Yemek Yarışması’na Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın sponsorluğunda katılan Antalyalı gastronomi öğrencisi Alper Güler, hem tavuk hem de et kategorilerinde dünya 4’üncüsü oldu. 26 Şubat-2 Mart tarihleri arasında 25 ülkeden bin 500 kişinin katıldığı yarışmada Türkiye’yi temsil eden 20 yaşındaki genç öğrenci 30-35 yaş ortalaması olan katılımcıları geride bırakarak dünya 4’üncüsü olmayı başardı.

"Hedefim Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmekti"
İstanbul Okan Üniversitesi 2’nci sınıf gastronomi öğrencisi olan Alper Güler, ATSO Başkan Yardımcısı Mustafa İssi’yi ziyaret etti. Katıldığı yarışmada dünyadan 25 ülkeden aşçılarla mücadele ettiğini söyleyen başarılı öğrenci, "ATSO’nun desteğiyle yarışmaya katıldım. Hedefim Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmekti. Başarılı olduğumu düşünüyorum. Ülkemin adını gastronomi odaklı bir etkinlikte duyurmama yardımcı olan tüm ATSO camiasına teşekkür ediyorum" dedi. Güler ayrıca, mayıs ayının ortalarında Tayland’da yapılacak Ultimate Chef Challenge Asya Yemek Kupası’na da katılacağını kaydederek sponsorlardan destek talep etti.

"Antalyalıların ve ülkemizin gururu oldu"
ATSO Başkan Yardımcısı Mustafa İssi, Güler’in geçen yıl yine ATSO’nun desteğiyle gittiği Asya Kupası Yemek Yarışması’nda iki bronz madalya ile döndüğünü hatırlatarak kendilerini gururlandırdığını söyledi. İssi, başarılı aşçının tüm Türkiye’ye örnek olduğunu belirterek, "ATSO olarak ülkemizin ve Antalya’nın gastronomi zenginliği ve turizmi ile de adından söz ettirmesini istiyoruz. Köklü tarihimiz ve yemek kültürümüz bize müthiş imkânlar sunuyor. Bu zenginliklerimizi uluslararası etkinliklerle, yarışmalarla de dünyaya tanıtmak gerekiyor. Alper bu güne kadar gittiği uluslararası yemek yarışmalarından 45 madalya, 80 sertifika, 15 plaket ve 1 senyorregale (uzman şef) madalyası ile dönerek Antalyalıların ve ülkemizin gururu oldu. ATSO olarak bu gurur tablosunun oluşmasında yerimiz olduğu için sevinçliyiz. Kendisini tebrik ediyorum" dedi.