SURİYE BİLİNMEZ DENKLEMİ !"> SURİYE BİLİNMEZ DENKLEMİ !"> SURİYE BİLİNMEZ DENKLEMİ !">

SURİYE BİLİNMEZ DENKLEMİ !

 Öncelikle bir savaş karşıtı olarak suriye iç savaşının ekonomik ve politik sonuçlarından çok insani yönü beni daha çok ilgilendiriyor. Savaşın arka yüzü figür ve figüranlardan ziyade değildir. Durup dururken işinmi yok nerden estide yazmak ihtiyacı duydun diyen facebook arkadaşlarımı duyar gibiyim.türkiyeyi ilgilendiren çok önemli bir virajdayız.
esed gidermi gitmezmi?? Git...se ne olur gitmezse ne olur,bizim için değişen ne var. Zaten esed küresel güçlerin istediği ne varsa verip kendi sınırlarını belirledi.ne kadar dayanacağıda hiç önemli değil.
Bu savaşın sonuçları;suriye sınır kentlerimizde yapılan ikinci evlilikler,kamplar,suriyeli kardeşlerimiz ve ozgür suriye ordusu(öso).istatistiklere göre türkiyeye resmi maliyeti yaklaşık 800 milyon dolar. Bizim paramız bizim vergimiz.gayri resmi işin ucu nerelere varır sizce,yatırım yapmayan bölge halkı,kapalı sınır kapısı vs.
 Asıl mesele suriyede ölen yüzbinler,namusu paymar olan masum aileler,çocuk ölüleri...
asıl yazmama sebep olaylar ne peki.önemli virajda neymiş durup dururken,yüzbinler öldü şimdimi ihtiyaç hasıl oldu? Benim için şimdi evet.
 İsrail savaş uçakları lübnan üzerinden suriye sınırlarını aşıp sözde suriye askeri üssünü vurdu,dışişleri bakanımız sayın davutoğlu suriyeye yönelik çakıl taşı bile atamıyorsun diyerek esede bir anlamda israili vur artık demeye getiriyor. Basının iddasına görede aslında israil hizbullaha giden cephane konvoyunu ve deposunu vurmuş.demekki israil yanı başında radikal islama dayalı oluşumu istemiyor.
 Peki bizim sınırda neler oluyor;özgür suriye ordumuz yanı başımızda ceylanpınar ilçemizin yakınında hatta sıfır noktada pyd(suriyeli kürtler) ile savaşıyor. Sınırı aşıp vatandaşlarımızı vuran mermiler bu işte. Esedle savaşmıyormuyduk biz hakkaten,nerde bu figür.sınırında hizbullahı vuran israil,pyd yi destekleyen kürdistan,kürdistanı destekleyen israil,vaad edilmiş toprakların garantisi kürdistan,özgür suriye ordusunun hamisi türkiye. Ölen kardeşlerimiz kürtler araplar ve bölge halkı. Sonucun nereye varacağını türkiye dışında herkes biliyor sanki. Büyük orta doğu projesi eş başkanlığımız nerde kaldı,neden zarar eden biz nasiplenen başka ülkeler.
 Ülkemizde barışa hasret kalan bizler şimdide sınırlarımız dışında başka düşmanlar türetiyoruz. Aslında bunlar savaşın sonuçlarıdır.savaş insani bir olay değildir,küreselleşen dünyada savaş en son tercih olmalıdır. Savaşın taraflarından hiç biri küresel dünyanın refah ülkeleri değildir ama başrol uyuncularıdır. Biz neredeyiz,birileri bizi uyutuyor.
 Allah savaşta ölenlere rahmet etsin, Allah ülkemizin yardımcısı olsun, bin yıl islamiyeti hakkıyla dünyaya hakim kılan bu millete güç ve kudret ihsan eylesin. Amin.

 

4 şubat 2013 tarihli yazım. Sanki bu gün yazılmış gibi...

Ali Murat BUCAK