RUS NAKLİYECİLERDEN İŞBİRLİĞİ

ANTALYA HABER Haber Girişi : 17 Nisan 2015 11:47
RUS NAKLİYECİLERDEN İŞBİRLİĞİ
Rus nakliye firmaları, Batı Akdenizli ihracatçılara işbirliği teklifinde bulundu. Antalya'ya gelen 6 Rus nakliye firmasının temsilcileri, Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği'nde (BAİB) ihracatçılarla bir araya geldi.
Rus nakliye firmaları, Batı Akdenizli ihracatçılara işbirliği teklifinde bulundu. 
Antalya'ya gelen 6 Rus nakliye firmasının temsilcileri, Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği'nde (BAİB) ihracatçılarla bir araya geldi. Batı Akdeniz'den Rusya'ya ihraç edilen ürünleri taşımak istediklerini kaydeden Rus nakliye firmaları, bu sayede geçiş belgesi sorununun da azalacağını kaydetti. Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) yöneticilerinin de katıldığı toplantıda ihracatçılar Rus nakliye firmalarıyla çalışmayı değerlendirmeye aldı.
Rus nakliye firmaları ile yapılacak taşımacılığın artmasıyla birlikte Türk nakliye firmalarının Rusya'ya alacağı geçiş belgesi sayısının da artacağına dikkat çekilirken, Rus nakliye firmalarının temsilcileri, yeni ve iklimlendirmeli araçlarıyla bölgenin yaş sebze meyve ürünlerini sorunsuz bir şekilde taşıyacaklarını açıkladı.
Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı, bölgeden Rusya'ya gerçekleşen ihracatın her yıl arttığına dikkat çekerek, yüksek sezonda en büyük sıkıntının geçiş belgesi olduğunu ifade etti.