HDP ANTALYA MİLLETVEKİLİ SARUHAN OLUÇ

ANTALYA HABER Haber Girişi : 08 Haziran 2015 10:00
HDP ANTALYA MİLLETVEKİLİ SARUHAN OLUÇ
HDP Antalya’dan milletvekili seçilen Saruhan Oluç, “33 yıldır Türkiye demokrasi güçlerinin, emek ve demokrasi güçlerinin, Kürt siyasi hareketinin önüne konmuş olan yüzde 10’luk baraj rezaletini hep birlikte yıkıp aşmış olduk' dedi.
HDP Antalya’dan milletvekili seçilen Saruhan Oluç, “33 yıldır Türkiye demokrasi güçlerinin, emek ve demokrasi güçlerinin, Kürt siyasi hareketinin önüne konmuş olan yüzde 10’luk baraj rezaletini hep birlikte yıkıp aşmış olduk. Bu barajların işlemeyeceğini gösterdik” dedi.
Resmi olmayan sonuçlara göre HDP Antalya’dan milletvekili seçilen Saruhan Oluç, HDP İL Binası’ndan seçim sonuçlarını takip etti. HDP’nin barajı aşmasıyla birlikte Antalya’da milletvekili seçilen Oluç’u partililer tebrik etti.
Seçim sonucunu değerlendiren Oluç, HDP’nin seçim barajı aşmasının çok iyi bir sonuç olduğunu söyledi.
Türkiye demokrasisi ve siyasetin normalleşmesi açısından, toplumsal ilişkilerin normalleşmesi açısından ve barış ortamının gelişmesi açısından iyi bir sonuç aldıklarının altını çizen Oluç,” Sonucu almamıza katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz. Çok iyi çalıştık. Sayısız gönüllü çalıştı. Çok iyi bir sonuç aldın. 8 Haziran’da Türkiye’nin yeni bir güne uyanacağını söylüyorduk. Büyük insanlık ve yeni yaşam çağrısını yaptık. Yeni bir Türkiye’ye uyandık. Biz Türkiye’nin demokratikleşme doğrultusunda ilerlemesini, eşitlik ve adaletin gelişmesini istiyoruz. Bu doğrultuda çok iyi bir adım atıldı. Biz bunun gereklerini mecliste yerine getireceğiz. Türkiye’nin yakın tarihi açısından çok iyi bir adım atıldı. 33 yıldır Türkiye demokrasi güçlerinin, emek ve demokrasi güçlerinin, Kürt siyasi hareketinin önüne konmuş olan yüzde 10’luk baraj rezaletini hep birlikte yıkıp aşmış olduk. Bu barajların işlemeyeceğini gösterdik” diye konuştu.
“VERİLEN DESTEĞİN BOŞ OLMADIĞINI GÖSTERECEĞİZ”
Kendilerine oy veren vermeyenlerle birlikte önemli politikalar geliştireceklerini ifade eden Oluç, “ Bize verilen desteğin boş bir destek olmadığını göstereceğiz. Türkiye’de yeni bir dönem başladı. Her istediğimi yaparım iktidarı sona erdi. Hukuk dinlemem iktidarı sona erdi. Anayasayı takmıyorum, tutumu sona erdi. Böyle davranılamayacağını göstermiş olduk. Halk bunu kabul etmedi. Halk Türk tipi bir başkanlığı da istemediğini gösterdi. Hep birlikte Türkiye’yi yeni bir döneme, istikrara, hoşgörü içinde birlikte kardeşçe yaşadığı, ayrı gayrının olmadığını, Hepimiz Türkiye’yiz’ sözünü herkesin söyleyebildiği döneme adım atmak istiyoruz. Bunun yapılabileceğini düşünüyoruz. Hem Türkiye hem Antalya açısından bunu başarabiliriz” dedi.
“OYUMUZU ARTTIRDIK”
Antalya’nın tarım ve turizm açısından önemli bir kent olduğunu kaydeden Oluç, “ Çok kozmopolik yapısı var. Turizmin gelişmesi için barış ve eşitliğin gelişmesi lazım. O açıdan Antalya bir adım attı. Bir vekilini HDP’den Ankara’ya gönderdi. Böylelikle, Antalya’da kozmopolik yapı içinde bütün farklılıklarla eşitlik içinde barışçı şekilde yaşamak istiyoruz, dedi. Bunun gereklerini yerine getirmek için çalışacağız. Antalya’da 94 bine yaklaşık oy aldık. Cumhurbaşkanlığı seçiminde 58 bin oy almıştık. Çok büyük bir oy artışı sağladık. Halkın verdiği mesajı aldık. Her verilen oy bizim için değerlidir. Antalya’da bize destek olan bütün halklarımıza teşekkür ediyoruz. Mücadelemizi büyüteceğiz, genişleteceğiz” şeklinde konuştu.
KOALİSYON AÇIKLAMASI
Oluç, koalisyonun bir öcü olmadığını savunarak,” Nasıl toplumda farklılıklar varsa bu farklılıklar eşitlik ve demokrasi içinde birlikte yaşayabiliyorsa, aynı şekilde de siyasette de farklılıklar vardır. Bu farklılıkları ortak demokratik zeminde buluşturmak, ortak adımları birlikte atmak mümkündür. Koalisyon bütün farklılıkların kendini ifade edebileceği, birlikte hareket edilecek zeminin oluşturulmasıdır. Koalisyon bizim için felaket değildir. Uzlaşma müzakere etmek demektir. Koalisyonları öcü gibi gösterenlere katılmıyoruz. Her zaman koalisyonlar istikrarsızlık yaratmaz. Bazen çok ciddi istikrarın huzurun temelin atılmasına imkan sağlarlar” ifadelerine yer verdi.