BAŞKAN OBAMA'DAN CALISTA LUXURY RESORT OTEL'E TEŞEKKÜR MEKTUBU

MAGAZİN Haber Girişi : 17 Haziran 2016 05:40
BAŞKAN OBAMA'DAN CALISTA LUXURY RESORT OTEL'E TEŞEKKÜR MEKTUBU
ABD Başkanı Obama’dan Antalya Belek'te bulunan Calista Luxury Resort Otel'e teşekkür mektubu gönderildi.
ABD Başkanı Obama’dan Antalya’ya üzerinde “Beyaz Saray-Buruşturmayın” uyarılı kargoyla teşekkür mektubu gönderildi.
Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ’ın genel müdürü olduğu Calista Otel’e Beyaz Saray’dan Başkan Barrack Obama ıslak imzalı mektup geldi.
Geçtiğimiz yıl Antalya’da gerçekleştirilen G20 Liderler Zirvesi’nde Belek’te Obama’yı ağırlayan otel, zirve boyunca Obama’ya özel jestler yaparak Obama’nın Antalya’dan memnun ayrılmasını sağlamıştı. Memnuniyet karşısında otel yönetimi ve çalışanların çabasını karşılıksız bırakmayan ABD Başkanı Obama’da Beyaz Saray’dan ıslak imzasını taşıyan bir mektup kaleme aldı. Genel Müdür Ali Kızıldağ’a hitaben başlayan ve beyaz A4 kağıda yazılı mektupta Obama misafirperverlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek otelin çalışmalarında başarılar diledi. Nisan ayında kaleme alındığı öğrenilen mektup kargoyla 14 Haziran’da otele ulaştırıldı.
“BEYAZ SARAY-BURUŞTURMAYIN”
Mektubun kendileri için moral ve motivasyon için iyi bir zamanda geldiğini belirten Kızıldağ, “G 20 zirvesi sırasında ABD heyeti ve ABD Başkanı Barrack Obama’yı otelde ağırladık. Kendisi de buradayken mutlu ayrıldığını ve misafirperverliğimizin efsanevi olduğunu belirterek ayrılmıştı. Nisan ayında bir mektup kaleme almışlar. 2 gün önce bir kargo geldi. üzerinde Beyaz Saray ve buruşturmayın ifadesi yer alıyordu. Herhalde o dönemde kalanlardan birisiyle ilgili bir şey diye düşündüm. Baktım Başkan Obama’nın mektubu kendi ıslak imzasıyla. G20 sırasındaki konukseverlik ve hizmetlerden dolayı mutluluğunu ifade ediyor. Bundan sonraki çalışmalarda da iyi niyetini ifade eden bir mektuptu. Moral ve motivasyona ihtiyacımız olan bir dönemde bizim içinde bu mektup sevindirici oldu” dedi.
“RUS PAZARINDA SIFIRA YAKINIZ”
Rusya krizinin ardından gelinen son noktanın başından belli olduğunu belirten Kızıldağ, Rus pazarında sıfıra yakın durumda olduklarını söyledi. Son dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Putin arasındaki mektuplaşmayı da değerlendiren Kızıldağ şöyle konuştu:
“Rus pazarında sıfıra yakınız. Hemen hemen yüzde 100’ü kaybedilmiş durumda. Bundan sonraki dönemde bazı gelişmelerle toparlanabilir. Terör faaliyetleri nedeniyle güvenlik kaygıları nedeniyle Avrupa’da diğer pazarlarda da bir kayıp var. Yüzde 50’lere varan bir kayıp var. Ancak henüz tatile karar vermemiş son dakika satışlarla ivme kazandırılacak bir potansiyelde var. Sezonun geri kalanında bu potansiyelin ne kadar kullanılabileceği ayrıca son Rusya’yla ilgili mektuplaşmanın akabininde oradan gelen olumlu adımların bir an önce pozitif gelişme olursa hiç olmazsa Rus pazarında kısmen bir telafi olursa bu yüzde 50’lik kısım biraz toplanabilir” dedi.
ALMANLARDA KAYIP YÜZDE 40’LARI GÖRDÜ
Başkan Kızıldağ, Almanya’daki acentelerde yüzde 50-55 kayıpları görenlerin olduğunu belirterek Almanya’da yaşayan gurbetçilere yönelik hükümet tarafından cazip tatil imkanları oluşturulması ihtimalini değerlendirdi. Kızıldağ şöyle konuştu:
“Almanya pazarında bazı acenteler yüzde 30 kayıp bazıları ise yüzde 50-55’lerde ortalama olarak yüzde 40 bir kayıp var. Genel anlamda bir kayıp var. Sonuçta ülkeye gelebilecek artı değerli faaliyeti olumlu karşılıyor. İç pazarda da tatil faaliyetlerinin daha artmasını her zaman istedik. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın da tatil için Türkiye’yi tercih etmesi ve ülke ekonomisine artı katkı sağlamaları herkes tarafından olumlu karşılanır. Bunun yanı sıra bizler turizmciler de vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıp teşvik etmeye çalışıyoruz” dedi.