ANTALYA'DA NATO ZİRVESİ BAŞLIYOR !

ANTALYA HABER Haber Girişi : 13 Mayıs 2015 10:54
ANTALYA'DA NATO ZİRVESİ BAŞLIYOR !
Antalya’nın Belek bölgesinde gerçekleştirilen ve 2 gün sürecek NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesinde Başbakan Davutoğlu'nun ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile başladığı ikili görüşme devam ediyor.
Antalya’nın Belek bölgesinde gerçekleştirilen ve 2 gün sürecek NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesinde Başbakan Davutoğlu'nun ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile başladığı ikili görüşme devam ediyor. Davutoğlu bu görüşmenin ardından NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşecek. Toplantının resmi açılışı ise saat 11 00'de Başbakan Davutoğlu'nun açılış konuşmasıyla başlayacak.

Başbakan Davutoğlu'nun hitabıyla başlayacak ilk oturuma, 28 müttefik ülke Dışişleri bakanlarının yanı sıra Afganistan ve RSM ortağı ülkeler Avustralya, Avusturya, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Ermenistan, Finlandiya, Gürcistan, İrlanda, İsveç, Karadağ, Makedonya, Moğolistan, Ukrayna, Yeni Zelanda, Güney Kore, Japonya ve Ürdün'ün dışişleri bakanları veya üst düzey temsilcilerinin, ayrıca AB temsilcileri ile BM Genel Sekreterinin Afganistan özel temsilci yardımcısının katılacağı belirtildi.

Toplantının, Afganistan'da konuşlu NATO Kararlı Destek Misyonu oturumuyla başlayacağı belirtildi. Oturum, Kararlı Destek Misyonu (RSM) formatında dışişleri bakanları düzeyinde gerçekleştirilen ilk toplantı olacak.
NATO-Ukrayna Komisyonu'nun, dışişleri bakanları düzeyinde bir oturum gerçekleştireceğine, Ukrayna'daki gelişmelerin ele alınacağı oturumun sonunda bildiri yayımlanacağına işaret edildi.

Öte yandan toplantının ikinci gününde, 2016 Varşova Zirvesi'ne giden süreçte ittifak içinde yapılacak çalışmaların 28'li formatta ayrıntılı olarak görüşüleceği öğrenildi.