ANTALYA'DA KADIN'A MAGANDA İŞKENCESİ

ANTALYA Haber Girişi : 29 Ekim 2015 17:02
ANTALYA'DA KADIN'A MAGANDA İŞKENCESİ
Antalya’da yaşayan Azerbaycan asıllı Türk vatandaşı Elmira A. sürekli şiddet gördüğü için boşandığı eski kocası tarafından önce dövüldü, ardından bağırıp, kaçmaması için elleri, ayakları ve ağzı bantlandı...
Antalya’da yaşayan Azerbaycan asıllı Türk vatandaşı Elmira A. sürekli şiddet gördüğü için boşandığı eski kocası tarafından önce dövüldü, ardından bağırıp, kaçmaması için elleri, ayakları ve ağzı bantlandı. Talihsiz kadın, öldürülmekten annesine gönderdiği bir mesajla kurtuldu.
Antalya’da yaşayan Azerbaycan asıllı Türk vatandaşı Elmira A. (29) 9 yıl önce üniversitede tanışarak evlendiği eski kocası A.H.D. ile Siirt’e yerleşerek burada yaşamaya başladı. Aradan geçen süre içerisinde çiftin iki çocuğu dünyaya geldi. Çocukların dünyaya gelmesiyle birlikte Elmira A. eşinden şiddet görmeye başladı. Özel bir okulda matematik öğretmeni olan eski eşinden sürekli şiddet gördüğü için boşanma kararı alan Elmira A. bunu dile getirince tekrar şiddet görse de kocasıyla anlaşmalı olarak ayrıldı. Boşanan Elmira A. Antalya’ya gelerek burada yaşamaya başladı.
Her şeyin düzelmeye başladığını düşünen genç kadın, 22 Ekim Perşembe günü evine gizlice giren eski eşi tarafından öldürülmekle tehdit edilip kolu kırıldı ve yüzüne aldığı darbeler sebebiyle gözlerinin altı morardı. Ölümün kıyısından döndüğünü anlatan Elmira A., korkudan evinin kapısını defalarca kilitlediğini ve yanından bıçak ayırmadığını söyledi.

“PEMPE GÖZLÜKLÜ BİR GENÇ KIZ OLARAK EVLENDİM”
Şiddete sadece boşandıktan sonra değil, evliyken de maruz kaldığını belirten Elmira A. gözyaşları içinde yaşadıklarını anlattı. Talihsiz kadın, “Evliyken şiddete maruz kaldığımda evden çıkarılmıyordum. Yüzümdeki morluklar belli olmasın diye okula ağır makyaj yaparak gidiyordum. Geçen yıl avukat bürosunda çalışırken yaşadıklarımdan dolayı işten çıkarıldım ve kadın sığınma evlerine sığınabildim. Çok zor günler yaşadım. Biz eski eşimle aynı üniversitede okuduk. 4 yıl boyunca çok iyi ilgileniyordu. Pembe gözlüklü bir genç kız olarak evlendim” dedi.
Eski eşinin kendisini sürekli aldatmakla itham ettiğini belirten Elmira A. ”Beni aldatmakla suçladı ama asla böyle bir şey olmadı. Ben öyle bir ailede büyümedim. Babam hayatta olsaydı bu hallere düşmezdim. Sahip çıkacak kimsem yok” diye konuştu.

“SIRF ONDAN KURTULMAK İÇİN ÇOCUKLARIMDAN VAZGEÇTİM”
Annesinin her yıl gelerek 6 ay izinle yanında kaldığını ifade eden talihsiz kadın, çocuklarından sırf eski eşinden kurtulmak için vazgeçtiğini söyledi. Elmira A. “Çocuklarımdan sırf ondan kurtulmak için vazgeçtim. Bu ne kadar zor bir adım. Bir anne için ne kadar zor bir karar anlatamam. Bana şiddet uyguluyor ve gülüyor. Bana diyor ki ‘Bir şey olmaz bana. Sadece uyarı gelecek o da 2-3 bin TL ceza gelir öderim'” dedi.

BAYRAM İZNİNE GİTTİ YİNE ŞİDDET GÖRDÜ
Geçen bayram çocuklarını görmek için Batman’a gittiğinde yine şiddete maruz kaldığını ifade eden genç kadın, “Benimle konuşmak istedi. Özel bir şey konuşacağını düşündüm. Sonra bana vurmaya başladı. Benimle ahlaksız kadınlar gibi konuşmaya başladı. 'Kendini kaça satıyorsun?' dedi. Dövünce oğlum ağlayarak geldi ve babasına 'Baba, annemi bırak yoksa seni öldürürüm' dedi. Çok dövdü bayıldım” diye konuştu.

ELLERİ, AYAKLARI VE AĞZI BANTLANDI ÖLÜMDEN BİR MESAJLA KURTULDU
Şiddet dolu günlerin sonuncusunu geçtiğimiz 22 Ekim Perşembe günü yaşayan Elmira A., evine gizlice girdiğini öne sürdüğü eski eşi A.H.D.’nin ellerini, ayaklarını ve ağzını bantladığını, kendisini döverek kolunu kırdığını ve ölümden döndüğünü söyledi. Annesine gönderdiği bir mesajla kurtulduğunu anlatan Elmira A. en son yaşadıklarını ise gözyaşları içinde şöyle anlattı:
“Geçtiğimiz Perşembe günü yine eve geldim. Kapıyı her zaman 3 kere kilitlerdim. Kapıyı açıp içeri girdiğimde kullanmadığım odamın kapısının açık olduğunu gördüm. Odaya girdiğimde ensemde bir nefes hissettim, döndüm ve eski eşimi gördüm bağırmaya bile yetişemedim. Bana vurdu o an bayıldım. Uyandığımda koltuğun üzerindeydim ve ellerimi, ayaklarımı, ağzımı bantlamıştı. Ben anlamıyorum polis onu almış nasıl serbest bırakır. İlle ölmem mi gerekiyord. Polis gelmeseydi gerçekten ölürdüm. Sağolsun komşular iki saatte bir gelip kontrol ediyorlar beni. 'Seni buraya öldürmeye geldim. Telefonuma program yükledim ve ben şu anda Batman’da görünüyorum. Benim burada olduğumu kimse ispat edemez' dedi. Annem sürekli arıyordu telefondan. Cevap vermedim, çünkü kameradan beni görür ve daha kötü olurdu. Mesaj yazdım. Ben gramere dikkat ederek yazarım mesajlarımı. Anneme bozuk dille 'ben uyumak" yazarak uyuduğumu mesaj attım. Annem bir şey olduğunu anlamış ve polise haber vermiş. Annem olmasaydı beni kurtaracak kimse yoktu. Artık korkudan bıçakla yatıyorum” dedi.

KADINA ŞİDDETE KARŞI YÜRÜMENİN FAYDASI YOK
Kadına karşı şiddet eylemlerine de değinen Elmira A., "Yürümekle, miting yapmakla bunun önüne geçilmiyor. O kadar miting yapıldı, hala hiçbir faydası yok. Sığınma evlerindeki kadınların da hali içler acısı. Ben üniversite mezunuyum, kendime öyle ya da böyle bir iş bulup ayakta durabilirim. Ama oralarda okuma yazma bilmeyen, ilkokul mezunu kadınlar bile var. Bu insanların tek başına ayakta kalmalarının imkanı yok" diye konuştu.
Genç kadın, eşinin yaptıklarının cezasını çekmesini bekliyor.