ANTALYA'DA ACI KAZA : 2 ÖLÜ

ANTALYA HABER Haber Girişi : 24 Haziran 2014 10:44
ANTALYA'DA ACI KAZA : 2 ÖLÜ
Antalya’da markete ekmek almaya giden 2 yaşındaki çocuk ve 17 yaşındaki ablası, otomobil çarpması sonucu hayatını kaybetti. Cezaevinde doğan küçük Savaş’ın doğum gününde hayatını kaybettiği öğrenildi.
Kepez ilçesi Baraj Mahallesi’nde ikamet eden Erdal ve Zaide Omaca çiftinin en küçük ve en büyük çocukları akşam saatlerinde ekmek almak için markete doğru yola çıktı. Evlerinin yaklaşık 300 metre uzağındaki markete doğru kardeşini Savaş’ı kucağına alarak yürüyen Arzu Omaca’ya Turgut Özal Caddesi üzerinde aşırı süratli olduğu iddia edilen otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle Arzu, otomobilin ön camında sürüklenirken, minik Savaş ise aracın altında metrelerce sürüklendi. Kanlar içinde yerde kalan Savaş olay yerinde, Arzu ise hastane yolunda hayatını kaybetti.
BABA SİNİR KRİZLERİ GEÇİRDİ
Cenazeler Antalya Adli Tıp Kurumu Morg’unda yapılan otopsilerinin ardından cenaze araçlarıyla alındı.İki çocuğun cenazesi Baraj Mahallesi’ndeki evlerine getirildi. En büyük ve en küçük çocuklarının cenazesini gören baba Erdal, sinir krizleri geçirdi. Çocuklarının isimlerini sayıklayan baba Erdal Omaca güçlükle sakinleştirildi.
ANNE CEZAEVİNDE
Öte yandan, 35 yaşındaki anne Zahide Omaca'nın yaklaşık 3 yıldır cezaevinde olduğu öğrenildi.
CEZAEVİNDE DÜNYAYA GELDİ
Minik Savaş’ın ise 22 Haziran 2012 günü cezaevinde dünyaya geldiği, 15 gün annesinin , 15 günde ablası Arzu’nun yanında kaldığı belirtildi. Hurdacılık ile ailesinin geçimini sağlayan Erdal Omaca’nın kısa süre önce cezaevinden çıktığı ve 6 çocuğunun olduğu belirtildi. Ayrıca minik Savaş’ın doğum gününde yaşamını yitirmesi herkesi büyük üzüntüye boğdu.
Savaş’ın kardeylerinden birinin de 20 gün öncede aynı yolda trafik kazası geçirdiği öğrenildi.
ANNEYE ÖZEL İZİN
Anne Zahide Omaca'ya çocuklarının cenaze törenine katılabilmesi için özel olarak izin alındı. Anne Zahide Omaca'nın kısa süre sonra denetimli serbestlikten yararlanacağı kaydedildi.
"BU YOL ÇOK CAN ALDI"
İki kardeş gözyaşları arasında Doğuyaka Mezarlığı’nda toprağa verilirken, cenazeleri morgtan alan enişte Turgut Muratoğlu, "Savaş doğum gününde öldü. Son sürat gelen bir araba çocuklara vuruyor. Ve durmuyor hiç. Bu yol sayısız can aldı. Yetkililerin bu yola kasis yapmasını istiyoruz. Yeni Savaş ve Arzular ölmesin" dedi.