ANTALYA'DA 14 ARALIK PROTESTOSU

SPOR Haber Girişi : 17 Aralık 2014 02:52
ANTALYA'DA 14 ARALIK PROTESTOSU
Antalya Adliyesi girişinde toplanan kadın ve erkeklerden oluşan yaklaşık 300 kişilik grup, gözaltıları protesto etti.
14 Aralık operasyonuna tepkiler sürüyor. Tüm yurtta eş zamanlı yapılan eylemlerde Antalya’da ikinci gün de sona erdi. Antalya Adliyesi girişinde toplanan kadın ve erkeklerden oluşan yaklaşık 300 kişilik grup, gözaltıları protesto etti.
Zaman gazetesi Antalya Bölge Müdürlüğü’nde görev yapan gazeteciler ile diğer çalışanlar adliye önünde ellerinde "Basın susturulamaz" yazılı pankart taşıyıp ağızlarını da siyah bantla bantlayıp Zaman gazetesine yapılan operasyona tepkilerini gösterdi.
Eyleme destek veren Aktif Eğitimciler Sendikası Antalya İl Yönetimi de yapılan operasyonu kınadıklarını belirtti.
Öte yandan, adliye bahçesinde eylem devam ederken Antalya Barosu İnsan Hakları Merkezi’de operasyona yönelik bir açıklama yaptı. Antalya Barosu İnsan Hakları Merkezi Başkanı Hasan Kemal Elban yaptığı açıklamada, 14 Aralık günü yapılan operasyonun muhalif medyayı bir nevi sindirmeye yönelik gözaltı olduğunu savundu. Elban, "Önemle belirtmek isteriz ki geçmişte ve bugün çoğunluk iktidarlara dayanarak muhalif gruplara karşı yargıyı bir çekiç gibi kullananlar bu yöntemi terk etmezlerse bir gün kendilerininde hedef tahtası haline geleceklerini unutmasınlar" dedi.