ANTALYA İL JANDARMA'DA 178. YIL KUTLAMASI

ANTALYA HABER Haber Girişi : 15 Haziran 2017 08:12
ANTALYA İL JANDARMA'DA 178. YIL KUTLAMASI
Jandarma Teşkilatının 178. kuruluş yıldönümü İl Jandarma Komutanlığı Kışlası'nda kutlandı. Törene Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Garnizon Komutanı Albay Tahir Savran ve Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ....
Antalya İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Kelleli, "17-25'lerde, 15 Temmuz'larda öğrenemeyip, dersini almayanlara, gücümüzle birlik ve beraberliğimizle gerektiğinde canımızı ortaya koyarak öğreteceğiz" dedi. 
Jandarma Teşkilatının 178. kuruluş yıldönümü dolayısıyla İl Jandarma Komutanlığı Kışlası'nda tören gerçekleştirildi. Törene Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Garnizon Komutanı Piyade Albay Tahir Savran, Antalya İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Kelleli, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, vali yardımcıları, askeri erkan ile şehit ve gazi yakınları katıldı. 
Törende konuşan 'Balyoz davası' olarak bilinen davada toplam 3 yıl 5 ay 15 gün tutuklu yargılandıktan sonra beraat eden ve Antalya İl Jandarma Komutanlığına atanan Kıdemli Albay Yusuf Kelleli, mensubu olduğu jandarma teşkilatının 178. yıldönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşadıklarını vurguladı. Jandarmanın başarılarla dolu köklü bir geçmişe sahip olduğunun altını çizen Kelleli, "Kuruluşundan bugüne kadar yüce milletimizin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliğiyle kamu düzeninin sağlanması hizmetleriyle ulusumuzun her zaman takdirini kazanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığının personeli olarak bizler, milletimizin bize olan teveccühü ile hareket ederek, varolan bu güven bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirme azim ve kararlılığındayız. Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olan jandarma, ülkemizin her noktasında gece gündüz, sıcak soğuk demeden halkımızın hizmetinde olmaya devam etmiş, bundan sonrada devam edecektir" dedi.

"Fedakarca görev"
Jandarma üstün vazife anlayışı, sarsılmaz disiplini etkili ve gerçekçi eğitimi, yüksek fiziki ve moral gücüyle vatan toprağının her noktasında Türkiye Cumhuriyetinin gücü ve teminatı olduğunu kaydeden Kelleli, "Kahramanca en zor koşullarda teröristlerce mücadele eden jandarma diğer kuruluşlarca işbirliği içinde fedakarca görev yapmaktadır. Jandarmanın tüm personelleri görevlerini icra ederken kanunları ve nizamları rehber kendisine rehber almaktadır, çözümleri hukuk çerçevesinde aramaktadır" dedi.

"Canımızı ortaya koyarak öğreteceğiz"
Kelleli şöyle konuştu: 
"Bu cennet vatan topraklarında Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nde söylediği gibi, dahili ve harici bedhahlar geçmişte olduğu gibi gelecekte de olmaya devam edecektir. Ancak jandarma diğer kurum ve kuruluşlarla birlikte bu bedhahların karşısında dik durmaya canı pahasına bunlarla mücadele etmeye devam edecektir. Bunu 17-25'lerde, 15 Temmuzlarda öğrenemeyip, dersini almayanlara gücümüzle birlik ve beraberliğimizle gerektiğinde canımızı ortaya koyarak öğreteceğiz. Buda böyle biline."
Konuşmanın ardından folklor gösterisi sunuldu. Vali Karaloğlu, Garnizon Komutanı Savran şehit yakınlarının çocuklarına bisikletlerini hediye etti. Jandarma konulu şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi. Vali Karaloğlu ve Savran, şehit çocuklarını bisikletlerine bindirdi.
Jandarmanın eğitim, spor, atış ve bakım alanlarında dereceye giren personeli de takdirnameleri takdim edildi. Kutlamalar resmi geçit töreni ile devam ederken, Drone'lara takılan Türk bayrağı büyük beğeni topladı. Vali Karaloğlu ve protokol geçit törenini ayakta alkışladı. Geçitte bomba imha robotunun Türk bayrağı ile geçişi de ilgiyle izlendi.
Tören, Türk bayrağı kaidesinin protokol tarafından açılmasıyla son buldu.