ALANYA CEZAEVİ'NDE DOMUZ GRİBİ !

ANTALYA HABER Haber Girişi : 16 Mart 2015 12:20
ALANYA CEZAEVİ'NDE DOMUZ GRİBİ !
Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda gribal enfeksiyon geçiren bir mahkumun hastaneye kaldırılmasının ardından 8 kişinin daha hasta olması cezaevinde domuz gribi paniğine sebep oldu.
Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda gribal enfeksiyon geçiren bir mahkumun hastaneye kaldırılmasının ardından 8 kişinin daha hasta olması cezaevinde domuz gribi paniğine sebep oldu.
Cezaevinin açık bölümünde gribal enfeksiyon geçiren bir hastanın kalp krizi geçirmesi üzerine hastaneye kaldırıldığı iddiaları cezaevinde domuz gribi paniğine sebep oldu. Cezaevinde görevli aile hekiminin muayene ettiği hastalarda soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyon ve bronşit tespit edilen toplam 9 mahkum Alanya Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Hastalar burada yapılan tedavilerinin ardından taburcu edilerek cezaevine gönderildi.

"BUNLAR MEVSİMSEL RAHATSIZLIK"
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven yaptığı açıklamada, Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda bugüne kadar bulgu olarak bile tespit edilen domuz gribi vakası olmadığını belirterek, "Sadece cezaevinde kalan bir mahkum rahatsızlanarak hastane kaldırılıyor. Hastane yetkilileri ise tedbir amaçlı hastadan örnek aldı. Daha sonra ise cezaevinde kalan 8 kişi yine rahatsızlanınca hastaneye kaldırılarak kültür ve kan numuneleri alındı. Numuneler teşhis ve tedavi amaçlı gönderildi. Bugün itibari ile tespitli tek bir domuz gribi vakası Alanya'da yoktur. Bu rahatsızlıklar mevsimseldir. Biz her ihtimale karşı bir şey olabilir mi diye, daha ileri tetkik için gönderdiğimiz sonuçları bekliyoruz" dedi.

MAHKUM VE GARDİYANLARA MASKE DAĞITILDI
Açık cezaevin bölümünde tutulan tüm mahkum, gardiyan ve jandarma ekiplerine maske dağıtılması sonucu mahkumlar arasında panik yaşandı. Cezaevinde yayılan panik mahkum yakınlarına kadar ulaştı. Mahkum yakınları ellerinde ilaçlarla cezaevi önüne gelerek yakınlarını görmek istediler.
Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Tevfik Yazan, hastanede şu an için domuz gribi tanısıyla tedavi gören bir hasta olmadığını söyledi. Mevsim itibariyle soğuk algınlığı, nezle ve grip salgını ile göğüs hastalıklarıyla ilgili bir artış yaşandığını belirten Yazan, "Endişe edilecek bir durum yok. Domuz gribi dediğimiz hastalık da yine diğer gribi yapan virüsle aynı ekipten. Burada önemli olan kişinin bağışıklık sisteminin durumu. Tüm griplerde ve soğuk algınlığında kişinin bağışıklık sistemi zayıfsa sıkıntılı tablolar ortaya çıkabiliyor" dedi.