TÜRKİYE’NİN ZORLU SINAVI

 TÜRKİYE’NİN ZORLU SINAVI

Irak savaşı ile başladı ve hızla sonuca doğru ilerliyor.  1991’de ‘Çöl Fırtınası’ harekatında Türkiye ABD’ nin yanında yer almış ve desteğini açıkça vermişti. Irak’tan seçme aileler Amerika’ya kabul edilirken Türkiye’ye yüzbinlerce peşmerge mülteci olarak sığınmıştı. Mülteci kabul ederken ayrım yapamadığımız için Türkiye’ye giriş yapan mülteciler arasında PKK’lılar da giriş yaptılar. Ve terör olayları dönem itibariyle tavan yaptı. Bölgede PKK güçlendi. Çöl Fırtınası Harekatında Türkiye milli politikalar açısından kazançlı olmayı hedeflerken Terör ve PKK dışında elinde kalan bir şey olmadı.

2003’te ABD’nin Irak’ı işgali ve Saddam’ın devrilmesi ile ilgili süreçte Türkiye tezkere kriziyle Amerika ile arasına buz koydu. Türkiye malesef aktif rol alamadı ve Kürtler Amerika’nın yeni askerleri ve kahramanları rolünü kaptılar. Bölgede Bağımsız Kürt Devleti Vizesini’de Garantilemiş Oldular.  Zaten Günümüzde de ABD İŞİD’e karşı açıkça PKK’ya silah yardımı yapmakta ve bölgedeki Amerikan Politikalarına Ters Unsurlarla Kürtleri Savaştırmaktadır. Kürtler Amerika’nın Ortadoğudaki Yeni Yıldızlarıdır.

 

Türkiye Ortadoğuda Hedeflenen Son Ülke Mi ?

Irak, Libya, Mısır, Suriye ve TÜRKİYE !

 İnşaallah olmaz ama tüm işaretler Türkiye’nin zorlu bir sürece girdiğinin göstergesi. Güneydoğu’da  Kürtçe Konuşabilmek, Kürtçe Tabelalar Asmak, Kürtçe Televizyon, Kürtçe Radyo ve Etnik Yaşam birçok Kürt vatandaşımıza yetmiyor. Güneydoğuda yaşayan birçok vatandaşımız Özerklik hatta Toprak istiyor. Kürdistan istiyor. Hükümetin ise söylem ve icraatlarında buna karşı olduğu ve Türkiye’nin Milli Politikalarına ve Kırmızı Çizgilerine Ters Olduğu Açıkça Dile getiriliyor.  Suriye’den gelen milyonlarca Mülteci beraberinde İŞİD ve PKK savaşınıda ülkemize taşıdı.

Artık Türkiye’nin tarafsız kalma şansı yoktur. Türkiye Milli Çizgilerini Korumak Adına Milli Politikalarını Uygulamalı. Gerek ABD ile beraber bölgemizi şekillendirir ve milli haritamızı korur yada alternatif olarak Suriye Modelini uygulayıp Rusya ile beraber bunu yapmaya çalışır. Ak Parti Hükümeti içinde zorlu bir süreç . Türkiye’nin Yol Haritasını Ak Parti Hükümeti Belirliyor ve Çözüm Sürecinin Çözümsüzlüğü de Türkiye’nin durumunu daha da zora sokuyor. Ak Parti’nin kısa dönemdeki tek hedefinin T ürkiye Dış Politikaları ve Milli Sınırlarımıza Odaklı Olması Gerekiyor.

 

Engin ESENKURT